Frequently Asked Questions

Wat is de maximale hoeveelheid koptelefoons die ik kan huren?
Aan particulieren leveren we pakketten met maximaal 100 koptelefoons en 3 zenders. Hiermee kunnen we ruim 95% van onze huurders tevreden stellen. Wil je meer koptelefoons huren, dan kun je meerdere thuispakketten bestellen, of neem even contact met ons op.


Hoe komt het geluid in m’n koptelefoon?

De zenders in het RGB-thuispakket maken gebruik van radiofrequenties. Voor het gebruik van de apparatuur is dus geen wifi-verbinding nodig (maar let wel op: mogelijk wil je wel via wifi/internet je muziek afspelen...).
Een tip om de optimale geluidskwaliteit te krijgen: zorg dat het volume van je muziekbron (zoals je smartphone of laptop) volledig open staat. Dan kunnen je gasten het beste genieten, en kunnen ze met de geluidsknop op de RGB-koptelefoon zelf het gewenste volume bepalen.


Waarom heb ik maar een paar zenders nodig?

Voor elk muziekkanaal dat je wilt inzetten, heb je één zender nodig. Wil je dus kunnen switchen tussen verschillende muzieksoorten, dan heb je meerdere zenders nodig. Silent disco werkt al met één kanaal/zender, maar de allervetste RGB-ervaring krijg je natuurlijk als je gasten/vrienden/buren/collega's kunnen switchen tussen (maximaal) drie verschillende soorten muziek. De kleur van de LED van de koptelefoon toont naar welke zender die persoon luistert (en verklaart dus mogelijk ook waarom hij/zij totaal anders danst dan jij...).


Kan ik meerdere muziekbronnen tegelijk gebruiken?

Jazeker! Silent disco werkt al met een muziekbron, zender en koptelefoon, maar RGB Silent Disco biedt je de mogelijkheid om maar liefst drie verschillende bronnen tegelijk te gebruiken, zodat je gasten kunnen kiezen waar ze hun moves op tonen.


Kunnen jullie alles voor mij regelen?
Jazeker kunnen we dat. Je kunt ons - vergelijkbaar met het Curving the Flat-concept - inhuren om alles voor je te regelen. Gegarandeerd fun voor iedereen, want wij regelen de koptelefoons, zenders, kabels, DJ-set, muziek, en misschien doen we zelfs wel wat danspasjes voor. Met andere woorden: wil je zelf 100% focus op genieten en wil je méér dan ons RGB-thuispakket, neem dan contact met ons op.


Heb ik wifi nodig?

Het silent disco-thuispakket werkt op radiofrequenties, dus daarvoor is geen wifi nodig. Máár: wil je tijdens een feestje op het strand of in het bos je eigen Spotify- of Soundcloud-playlist afspelen, dan heb je voor je online (!) playlists natuurlijk wel internet nodig.


Wat zit er allemaal in een RGB-thuispakket?

Alles wat je nodig hebt voor een topavond, buiten je gasten en eventuele versnaperingen dan. Het thuispakket bestaat uit koptelefoons, zenders, audiokabels, een handleiding en een optionele oplader (optioneel). Dit wordt allemaal netjes geleverd in een stevige box, waarin alles veilig vervoerd kan worden.


Wat als ik meer koptelefoons nodig heb dan er in het pakket zitten?

Okay, stel dat je een feestje hebt met in totaal 34 bezoekers. Dan kies je het beste voor een thuispakket met 30 koptelefoons, waarna je op de bestelpagina - bij de opties - extra koptelefoons kunt selecteren. Selecteer er daar dan 4 extra, en al je bezoekers zijn voorzien van zo'n originele RGB-koptelefoon.


Wat als ik langer dan een weekend een thuispakket wil huren?
Het RGB-thuispakket is inderdaad ideaal op bijvoorbeeld een camping. Elke avond heerlijk los gaan met z'n allen, zonder dat een andere gast kan gaan klagen over te harde muziek. Onze thuispakketten verhuren we echter standaard voor enkele dagen of een weekend. Maar wil je een maand lang de blits maken op de camping of het strand, neem dan contact met ons op. We denken natuurlijk graag met je mee.


Moet ik zelf een DJ-setje regelen?

Onze thuispakketten bevatten de koptelefoons, zender(s), benodigde kabels en eventuele oplader voor de koptelefoons. Voor de muziek zorgen jij en je gasten zelf. Bijvoorbeeld door de zender(s) aan te sluiten op een DJ-set. Maar je kunt ook je smartphone gebruiken om muziek af te spelen. Elke mogelijke muziekbron waar je een tulp-audiokabel of mini jack op aan kunt sluiten, kun je gebruiken. En wil je je iPhone gebruiken, dan heb je (vanaf de iPhone 7 althans), een iPhone Lightning Hub nodig.


Kan ik gewoon vanaf m’n smartphone muziek afspelen?

Ja, dat kan, door deze aan te sluiten op (een van) de zender(s). Let wel op het volgende: voor RGB Silent Disco heb je geen wifi/internet nodig, maar mocht je je online playlists af willen spelen tijdens je feest, dan heb je daar wel internet/wifi nodig.


Waarom bieden jullie een speciale iPhone-aansluiting?

Onze thuispakketten bevatten standaard tulp- en mini jack-audiokabels. De speciale iPhone-aansluiting, de iPhone Lightning Hub, is een verloopje/adapter om de mini jack op je iPhone (vanaf model 7) aan te kunnen sluiten. Vanaf de iPhone 7 heeft deze smartphone namelijk geen mini jack-koptelefoonaansluiting meer.
Je kunt deze iPhone Lightning Hub aanvinken op de bestelpagina, zodat ie wordt meegeleverd met je thuispakket.


Hoe komt het RGB-pakket bij mij? En hoe stuur ik het terug?

Er zijn twee manieren om het thuispakket te bemachtigen. Deze keuze maak je tijdens het bestelproces.

De eerste manier: kom het pakket zelf ophalen bij ons RGB Café op Stratumseind 34 in Eindhoven. Natuurlijk de gezelligste optie, maar niet iedereen heeft daar tijd voor. Daarom kun je het thuispakket ook via PostNL laten versturen. De kosten hiervoor - € 21,49 (excl. 21% BTW) - zijn voor jouw rekening, en worden op de bestelpagina verrekend.

We versturen via PostNL het pakket enkel naar woonadressen. We bezorgen dus niet op campings en/of vakantieparken (ervaring leert ons dat dit nooit echt soepel verloopt).


Wat als ik het pakket langer dan 8 uur wil gebruiken?

Dan wordt dat het een goed lang feestje..!

Maar dat is natuurlijk wel mogelijk. Na 8 uur moeten de koptelefoons echter wel opgeladen worden, want dat is de gemiddelde accuduur van een volledig opgeladen koptelefoon. De accuduur is wel afhankelijk van bijvoorbeeld de temperatuur en hoe intensief je de koptelefoon gebruikt.
Om de koptelefoons op te laden, heb je een oplader nodig. Deze worden niet standaard meegeleverd in onze thuispakketten, dus deze moet je extra aanvinken. Per oplader kun je - in ongeveer 4 uur - maar liefst 16 koptelefoons in één keer opladen. Huur je het thuispakket voor een heel weekend en wil je meerdere avonden keihard RGB-feest gaan vieren, dan heb je dus sowieso een oplader nodig.


Wat is het bereik van de koptelefoons?

Onze RGB-koptelefoons maken gebruik van UHF-radiofrequenties, die daardoor een bereik hebben van ruim 100 meter. Radiogolven gaan ook door bijvoorbeeld bomen of muren heen en bieden een meer dan voldoende geluidskwaliteit.


Wanneer en waardoor gaat signaal storen?

Zoals voor alle radiofrequenties geldt: sterke magnetische velden kunnen van invloed zijn op de geluidskwaliteit. Maar zolang je je feest niet onder een elektriciteitsmast (of -draden), tijdens heftige onweersstormen of naast een transformatorhuisje of enorme magneet houdt, dan zul je ongestoord feest kunnen vieren.


Ik wil een pakket huren voor een bedrijfsfeest: leveren jullie ook aan zakelijke klanten?
Jazeker. RGB Silent Disco heeft menig bedrijfsborrel, jubileum en teamuitje opgefleurd. Daarnaast kun je ons ook als organisatie inhuren, zodat we alles voor je verzorgen, tot aan DJ-set en muziek. En dan nog kan die enthousiaste collega altijd zijn of haar eigen muziekbron aansluiten. Alles om ervoor te zorgen dat jullie een topdag/-avond hebben.

Als bedrijf kun je 'gewoon' een van onze thuispakketten huren, maar mocht je andere wensen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Hoe pas ik m’n bestelling aan?

Blijken er ineens toch veel meer mensen te komen, is het feest een week verzet, of heb je een andere reden om je bestelling aan te passen, neem dan contact met ons op. Dat kan via e-mail, maar je kunt ons hiervoor ook bellen of appen.

Daarnaast verwijzen we je graag naar onze Algemene Voorwaarden, waarin onze do's and dont's duidelijk staan vermeld.


Het feest is op laatste moment afgelast, hoe zit het met annuleren?

Damn, da's jammer! Het beste neem je zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we kunnen kijken of we een oplossing kunnen vinden. In onze Algemene Voorwaarden staan onze do's and dont's overigens duidelijk vermeld, maar we zijn ons silent disco-avontuur vooral gestart om mensen een topavond te geven. We denken dus graag met je mee, binnen de grenzen van de redelijkheid natuurlijk...


Ik vind jullie echt hele vette pakketten aanbieden, maar waar zitten dan de addertjes..?
Allereerst: bedankt voor het compliment! Maar zoveel fun voor zo weinig moeite en tegen zulke lage prijzen, dat kan natuurlijk wantrouwen opwekken. Maar bij normaal gebruik van de gehuurde materialen, zul je geen addertjes onder wat voor gras dan ook aantreffen. Je zult echter ook begrijpen, dat mochten koptelefoons moedwillig kapot gemaakt zijn, door een wannabe elektricien zijn geopend, door onverlaten zijn gestolen of tijdens een modderworstelpartij volledig onder de blubber zijn geraakt, we hiervoor wel kosten in rekening moeten brengen. In het kort: voor een kapotte of verdwenen koptelefoon rekenen we € 40,00 (excl. BTW), voor een kapotte of vermiste zender rekenen we € 125,00 (excl. BTW). In het lang: zie onze Algemene Voorwaarden.


Weirdly Asked Questions

Politieke correctheid leert ons dat domme vragen niet bestaan, enkel domme antwoorden. Ervaring leert ons echter dat er wel degelijk rare vragen bestaan. Een overzichtje van de vragen waar we zelf wel eens om moeten glimlachen (met alle respect natuurlijk):


Maar hoe zit het dan met de wind?

De wind heeft geen invloed op de radiogolven, die bij RBG Silent Disco worden gebruikt om het geluid draadloos naar je koptelefoon te zenden. Natuurlijk raden we je niet aan om bij windkracht 10 op je balkon te gaan RGB'en, omdat je dan mogelijk weg wordt geblazen, maar de wind heeft geen negatieve gevolgen voor de geluidskwaliteit.


Hoezo is er geen wifi in het bos?

Voor een landelijk dekkend wifi-netwerk verwijzen we je graag naar de overheid en/of grote telecomproviders. Deze vraag werd ooit gesteld door iemand, die vergeten was dat zijn online Spotify-playlist niet bereikbaar was op een plek waar hij geen wifi kon ontvangen.
Onze RGB-thuispakketten maken gebruik van radiofrequenties, dus voor het verzenden van de muziek naar de koptelefoons is geen wifi/internet nodig. Maar wil je online muziek luisteren, dan heb je daarvoor wel internet/wifi nodig. Dit kunnen wij echter niet meeleveren...


Waarom hoor ik alleen links of rechts geluid??

Als je maar aan één kant geluid hoort in je RGB-koptelefoon, dan is de kans groot dat de mini jack-aansluiting niet diep genoeg in de ingang zit. De meest voorkomende reden: je gebruikt een smartphone mét hoesje om je telefoon, waardoor de aansluiting nét niet 100% in de koptelefooningang gedrukt kan worden. Waarschijnlijk herken je het gevolg wel: je hoort dan vaak maar één van de twee stereokanalen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus: hoesje van je telefoon, zodat de mini jack er diep genoeg in kan.


Hoe kan ik muziek aanvragen?

Dit ligt een beetje aan de dynamiek binnen je groep vrienden/buren/collega's/mede-feestvierders, maar dit kun je het beste doen bij degene die de muziekbron(nen) bedient. Soms is dat een (ingehuurde) DJ achter z'n DJ-set, maar in het geval van RGB Silent Disco kan dit dus iedereen met een DJ-set, laptop, tablet, smartphone of andere player zijn, die is aangesloten op de zender(s).


Hebben jullie dan ook wel echt álle muziek in zo'n thuispakket zitten?

Nee, er zit géén muziek in het standaard RGB-thuispakket. Voor de muziek zorg je zelf. Maar als je een werkende internetverbinding op je feest hebt, dan kun je wel degelijk van alle muziek genieten die je op het wereldwijde web kunt vinden.

Mocht je ons Curving the Flat-team inhuren, dan zorgen wij er natuurlijk voor dat de muziek geregeld is. Alle muziek, die via reguliere online kanalen te beluisteren is, kunnen we dan voor je afspelen. En mocht je per se dat zelf ingespeelde en ingezongen liedje willen laten horen: een USB-stick is ook zo aangesloten.


Wij houden een schuimparty: hoe waterdicht zijn die koptelefoons?

Onze RGB-koptelefoons zijn niet waterdicht. Een enkele regen- of bierdruppel zal geen probleem zijn, maar water en elektriciteit zijn - in apparaten althans - niet de beste combinatie. De verantwoordelijkheid voor de gehuurde materialen ligt tijdens de huurperiode bij jou, dus het is aan jou ervoor te zorgen dat de koptelefoons weer netjes worden ingeleverd. Meer hierover lees je in onze Algemene Voorwaarden.